Yabancı yayıncıların Tahran kitap fuarına büyük ilgisi var

  • 05 Mayıs 2015
  • 1.418 kez görüntülendi.
Yabancı yayıncıların Tahran kitap fuarına büyük ilgisi var

28.Uluslararası Tahran Kitap Fuarı Planlama Kurulu üyesi Mahmud Amuzgar son yıllarda yaptırımların, yabancı yayıncıların Tahran Kitap Fuarına katılmasını engellediğine işaret ederek, bu yıl yapılan çabalarla yabancı yayıncıların fuara büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Basın toplantısında konuşan Amuzgar “İran’a yönelik yaptırımlar dikkate alındığında geçen yıllarda Tahran Kitap Fuarına katılmak isteyen yabancı yayıncılar, fuara katılmaktan vazgeçiyordu. Son üç yılda da üniversite kütüphaneleri boşalmıştı ve bu kütüphanelerin bilimsel kaynaklarını İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı temin ediyordu.”dedi.

Bu yıl 28. Uluslar arası Tahran Kitap Fuarına yabancı yayıncıların katılımı için girişimlerin yapıldığına değinen Amuzgar “Bu yıl Kitap Fuarı’nın Uluslar arası Yayıncılar Komitesi yabancı yayıncıları çekmek için önemli girişimlerde bulundular. Bu yıl Halkla İlişkiler Komitesi de fuarın geçen yıllardaki eksiklikleri bertaraf etmek için fuarın önceki dönemlerdeki deneyimlerinden faydalanabilirler.” dedi.

Tahran kitap fuarında iki bin 800 yabancı yayıncının eseri sergilenecek ve bu büyük kültürel olaya 65 ülke katılacak

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.