Yahudi Yerleşimci Kudüs’te Esnafa Ateş Açtı

  • 11 Ocak 2015
  • 1.349 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimci Kudüs’te Esnafa Ateş Açtı

İşgal altındaki Kudüs kentinin Eski Belde semtinde dün akşam (10 Ocak Cumartesi) bir Yahudi yerleşimci “El-Bazar” Çarşısı esnafına ateş açarken, işgal güçleri de Filistinli bir genci gözaltına alarak darp etti.

Yerel kaynaklar, Eski Kudüs semtindeki Yahudi yerleşimci mahallelerinde yaşayan bir yerleşimcinin “El-Bazar” Çarşısı’nda kışkırtıcı hareketlerde bulunarak esnafa çirkin sözlerle hakaret etti. Esnaftan bazı kişilere saldırı girişiminde bulunan yerleşimcinin 24 yaşındaki Enver Muna isimli Filistinli gence de saldırdığı ve iki taraf arasında itişme yaşandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, yerleşimcinin silahıyla Filistinli gence ve esnafa doğru ateş açtığını fakat saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını söyledi.

İşgal güçlerinin “El-Bazar” Çarşısı’na geldiğini ifade eden görgü tanıkları, Enver Muna isimli Filistinli gencin gözaltına alındığını ve işgal güçlerinin saldırgan Yahudi yerleşimciyi korumaya aldığını bildirdi.

Bu arada, işgal güçlerinin dün akşam Eski Belde semti kapılarında ve özellikle de Babu’l-Amud, El-Halil, Es-Sahira ve El-Esbat’ta barikat kurarak kimlik kontrolü yaptığı ve yaklaşık yarım saat vatandaşların bölgeye giriş-çıkışına izin vermediği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.