Yahudi Yerleşimciler Bu Kez Filistinlilerin Zeytin Ağaçlarına Saldırdılar…

  • 09 Ocak 2015
  • 847 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler Bu Kez Filistinlilerin Zeytin Ağaçlarına Saldırdılar…

Batı Şeria bölgesinin değişik yerlerine inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerine iskan edilmiş olan yerleşimciler sık sık Filistinlilerin arazilerine baskınlar düzenleyerek ağaçlarını söküyor, tarım ürünlerine zarar veriyor bazen de hayvanlarını kaçırıyorlar yahut evlerini veya hayvanlarını besledikleri ağılları yakıyorlar. Son olarak da bugün (9 Ocak Cuma) Batı Yaka’nın güneyinde bulunan el-Halil’in ilçesi Yata’nın yakınına inşa edilmiş bir yahudi yerleşim merkezinden gelerek Filistinlilerin zeytin ağaçlarını söktüler.

Filistinlilerin meskenlerinin ve arazilerinin arasına adeta eşkıya çeteleri gibi yerleştirilen yahudi yerleşimcilerin Yata yakınındaki Mitzpe Yair yahudi yerleşim merkezinden gelerek Filistinlilerin arazilerinde tahribat yaptıkları ve Cibril Muhammed Ebu Aram isimli bir Filistinliyle onun Halid isimli kardeşine ait ürün vermekte olan 30 yıllık zeytin ağaçlarını tamamen parçaladıkları ifade edildi.

Quds Press haber ajansı tarafından yayınlanan haberde yerleşimcilerin bölgede daha başka ağaçlara da zarar vermeye kalkıştıkları ancak Filistinli gençlerin engel olduğu ve saldırdıkları bölgeden kaçmaya zorladıkları ifade edildi.

İşgal güçleri yerleşimci eşkıyaların bu tür baskınlarına ve saldırılarına herhangi bir şekilde engel olmadığından kendilerini rahat hissediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.