Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi.

  • 17 Mart 2015
  • 690 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (17 Mart Salı) işgal polisi özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan erkekler ve kadınlar baskını yüksek sesle protesto ederek Yahudi yerleşimcilerin ayin yapmasına engel oldu. Baskına katılan Yahudi yerleşimciler arasında dindar Siyonistlerin de bulunduğu ifade edildi.

Görgü tanıkları, kışkırtıcı davranışlarda bulunan bir Yahudi yerleşimciyi yüksek sesle tekbir getirerek protesto eden Filistinli kadına işgal polisinin saldırmak istediğini fakat olay yerinde bulunan cemaatten diğer kişilerin araya girerek işgal polisine engel olduğunu söyledi.

İşgal polisinin Mescid-i Aksa’ya giren gençlerin kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu bildirildi.

Yahudi yerleşimciler, işgal hükümetinin teşvikiyle ve işgal polisinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya neredeyse her gün baskın düzenlerken Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli , işgal güçleri de gençlerin ve kadınların kimliklerine protesto gösterilerine katılanları çıkışta gözaltına almak amacıyla el koyuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.