Yahudi YerleÅŸimciler El-Halil’de Filistinli Küçük Kızın Kafasını Yardı.

  • 22 Mart 2015
  • 928 kez görüntülendi.
Yahudi YerleÅŸimciler El-Halil’de Filistinli Küçük Kızın Kafasını Yardı.

Ä°ÅŸgal altındaki Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinin güneyinde yer alan Yatta beldesinin doÄŸusundaki Et-Tuba mezrasında dün akÅŸam (21 Mart Cumartesi) Yahudi yerleÅŸimcilerin taÅŸladığı Filistinli kız çocuÄŸun başının yarıldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ma’on Yahudi YerleÅŸkesi sakinlerinden bir grup yerleÅŸimci, 6 yaşındaki Sucud Mahmud Avad isimli Filistinli kız çocuÄŸu taÅŸladı. Küçük kızın başına isabet eden taÅŸlar nedeniyle başının yarıldığı ve yaralandığı ifade edildi.

Kaynaklar, Sucud Mahmud Avad’ın Yatta’da tedavi edildiÄŸini ve saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu söyledi.

Öte yandan, Filistinli çiftçilerin dün sabah Ramallah yakınlarındaki Turmus Ayya beldesi civarında bulunan arazilerinde bulundukları sırada Yahudi yerleşimcilerin silahlı saldırısına maruz kaldıkları belirtildi.

Filistinli aktivistlerden Zekeriya Es-Sudde, 10 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubunun tarlalarında çalışmakta olan Filistinlilere ateş açtığını ve taciz ateşi neticesinde Filistinlilerden ölen veya yaralanan olmadığını açıkladı.

Ramallah’ın kuzeyinde Turmus Ayya ve Sencel beldelerinde Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye Yahudi yerleÅŸkelerini geniÅŸletmek için el konulurken, yerleÅŸimci çeteleri de sürekli Filistinlilere saldırarak terör estiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.