Yahudi Yerleşimciler Nablus’un Güneyinde Filistinli Çobanlara Saldırdı.

  • 03 Nisan 2015
  • 832 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler Nablus’un Güneyinde Filistinli Çobanlara Saldırdı.

Yahudi yerleşimciler dün (2 Nisan Perşembe) ikindi saatlerinde Nablus kentinin güneyindeki Akraba beldesi doğusunda bulunan Yanun Mezrası’nda Filistinli çobanlara saldırdı ve silah tehdidiyle çobanları evlerine dönmeye zorladı.

Nablus’un güneyindeki bölgede Yahudi yerleşim birimi inşasına karşı faaliyet gösteren aktivistlerden Hamza Diriyye, yaptığı açıklamada, civardaki Itamar Yahudi Yerleşkesi’nden gelen bir grup yüzleri maskeli Yahudi yerleşimcinin Yanun Mezrası’nda hayvanlarını otlatmakta olan çobanlara saldırdığını, silahla tehdit ederek evlerine dönmelerini isteyen yerleşimcilerin çobanların evlerinden çıkmalarına izin vermediğini söyledi.

Yerleşimcilerin beldedeki evlere yaklaşmaları üzerine yerleşimcilerle belde sakinleri arasında çatışma çıktığını kaydeden Diriyye, bunun üzerine işgal ordusunun duruma müdahale ederek Kuteybe Halil Rebi’ ve Riyad Akıl Cabir’i gözaltına aldığını, her ikisinin de çoban olduğunu açıkladı.

İşgal ordusunun belde sakinlerinin Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan çobanlara yardım için mezraya gitmesine engel olduğu ve mezranın kuzey girişini kapattığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.