Yahudilere Ait Bir İnsan Hakları Kuruluşu İşgal Güçlerinden Filistinlilere Karşı Köpek Kullanmayı Bırakmalarını İstedi…

  • 03 Ocak 2015
  • 760 kez görüntülendi.
Yahudilere Ait Bir İnsan Hakları Kuruluşu İşgal Güçlerinden Filistinlilere Karşı Köpek Kullanmayı Bırakmalarını İstedi…

Yahudilere ait bir insan hakları kuruluşu olan Betselim, işgal güçlerinden sivil Filistinlilerin gösterilerini dağıtma, kendilerini takip ve yakalama amacıyla köpeklerin kullanılması uygulamasına son verilmesini istedi. Betselim örgütü daha önce de siyonist işgal rejiminin, Filistinlileri itirafa zorlamak amacıyla işkence yapılmasına izin veren yasanın iptali için İsrail Yüksek Mahkemesi’ne başvurmuş ancak bu isteği kabul edilmemişti.

Betselim tarafından bugün (2 Ocak Cuma) yapılan açıklamada takip ve yakalama için köpeklerin kullanılmasının fiziki ve psikolojik işkenceye neden olduğu ve insanlık dışı bir yöntem olduğu dile getirildi. Açıklamada geçtiğimiz Salı günü Batı Yaka’nın el-Halil şehrine bağlı Beyti Emr kasabasında işgalci askerler tarafından bir Filistinli gencin yakalanması amacıyla polis köpeklerinin kullanıldığına dikkat çekildi.

Betselim’in açıklamasında Beyt Emir’deki olaylarda iki İsrail askerinin yanlarındaki polis köpeklerini Hamza Ebu Haşim isimli 16 yaşındaki bir Filistinli çocuğa karşı kullandıkları, köpeklerin bu çocuğa saldırmalarının ardından askerler tarafından yakalanıp kelepçelenerek gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada adı geçen çocuğun köpekler tarafından ısırılması sebebiyle yaralandığına ve önce hastaneye nakledildiğine dikkat çekildi.

İşgal güçleri daha önce de birçok baskın ve tutuklamada köpekler kullanmış, köpeklerin ısırdığı birçok kişi de bu yüzden yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.