Yahya Es-Sinvar: Gazze Şeridi’ndeki İnsani Krizin Devam Etmesine İzin Vermeyeceğiz

  • 05 Kasım 2019
  • 490 kez görüntülendi.
Yahya Es-Sinvar: Gazze Şeridi’ndeki İnsani Krizin Devam Etmesine İzin Vermeyeceğiz

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Es-Sinvar, işgal rejimi liderlerine tehdit mesajı göndererek, “Büyük bir şeye hazırlanın. Çünkü Gazze Şeridi’ndeki insani krizin bu şekilde kalmasını kabul etmeyeceğiz ve daha fazla sabretmeyeceğiz” dedi.

Es-Sinvar, Gazze kentinde gençlerle buluşmasında işgal rejimi liderlerine seslenerek, Gazze Şeridi’nin insani sorununu çözmenin birinci öncelikleri olması gerektiğini belirterek, daha fazla sabretmeye tahammüllerinin kalmadığını ifade etti.

Ablukanın ve yaptırımların yol açtığı krizin Gazze Şeridi’nde hayatın her alanını etkilediğini kaydeden Es-Sinvar, ablukanın devam etmesi halinde Gazze Şeridi’nin ablukayı uygulayanların yüzüne patlayacağını söyledi.

Es-Sinvar, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın Filistin halkına boyun eğdirmeyi ve halkı direnişe karşı kışkırtmayı hedeflediğini dile getirdi.

Arabuluculara ablukanın devam etmesi halinde Tel Aviv’i altı ay hiç durmadan vuracaklarını söylediklerini kaydeden Es-Sinvar, bu uyarılarının ardından kendilerini arayanların çoğaldığını açıkladı.

Gazze Şeridi’nde düşmanın göz ardı edemeyeceği bir askeri güce sahip olduklarını bildiren Es-Sinvar, “Yüzlerce kilometre uzunluğunda tünellerimiz, binlerce tuzağımız ve yerel yapım füzelerimiz var” dedi.

Hamas lideri, Filistinli gruplara ait 13 askeri kanadın ortak operasyon odası oluşturmayı başardığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.