Yakın bir zamanda 3 adet uzun menzilli füze tanıtılacak

  • 26 Eylül 2016
  • 883 kez görüntülendi.
Yakın bir zamanda 3 adet uzun menzilli füze tanıtılacak

İran Savunma Bakanı General Dehkan, mecliste yaptığı konuşmada Gadir, Seccil ve Hürremşehr olmak üzere 3 adet uzun menzilli füzeyi yakın bir zamanda tanıtıcaklarını söyledi.

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehkan, Kutsal Savunma Haftası münasebetiye mecliste yaptığı konuşmada İran-Irak Savaşı’nın kaderini değiştiren Abadan kuşatması’nın kırılmasına değinerek, bu olayın İran tarihindeki önemine vurgu yaptı.

Bu savaşta ABD’nin hedefinin İslam İnkılabı’nı bitirmek olduğunu söyleyen Savunma Bakanı, Saddam’la bunu yapmaya çalıştığını ama halkımızın direnciyle karşılaştığını belirterek, İran halkının fedakarlık yönüne atıfta bulundu.

İran-Irak Savaşı döneminde İslam İnkılabı’nı yıkmaya yönelik çalışmalar başlatıldığını ifade eden Bakan Dehkan, Saddam’ın Batı ülkelerinden hem siyasi hem de lojistik destek aldığını belirtti.

Ortadoğu’da barış ve huzurun olduğu tek ülkenin İran olduğunu belirten General Dehkan, bölgedeki diğer ülkelerin de güven ve istikrara kavuşması için İran’ın çaba sarfettiğini dile getirdi.

Savunma Bakanı, İran’ın tek sınırlamasının kimyasal ve kitle imha silahları olduğunu beyan ederek, askeri teçhizat alanında her türlü gelişmeye açık olduklarını belirtti.

Savunma füzelerini yapmada da herhangi bir sınırlamanın İran için söz konusu olmadığına dikkat çeken Bakan Dehkan, bu yönde projeler ürettiklerini söyledi.

Füzeler üzerine yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Savunma Bakanı Dehkan, “Kruz, katı yakıt ve sıvı yakıtlı balistik ve savunma füzelerinin üretimi için yeterli güce sahibiz ki bugün bizim uzun menzilli füzelerimiz düşman hedefini 10 metre sapmasıyla  vurabilir” dedi.

2017’nin ilk aylarında katı yakıtlı uzun menzilli Gadir, Seccil ve Hürremşehr olmak üzere 3 adet uzun menzilli füzeyi tanıtacaklarını söyleyen Bakan, füze çalışmalarının kesintisiz devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.