Yakında İran’ın İlk Nükleer Yakıt Ünitesi Görücüye Çıkıyor

  • 08 Mart 2015
  • 830 kez görüntülendi.
Yakında İran’ın İlk Nükleer Yakıt Ünitesi Görücüye Çıkıyor

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı İAEK, İran’ın Buşehr nükleer santralinin ilk nükleer yakıt ünitesinin 25 Nisan 2015 tarihinde görücüyle buluşacağını bildirdi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Buşehr’de 1000 megavatlık iki adet nükleer santralin daha yapılması konusunda İran Rusya arasında sağlanan anlaşmaya da temas ederek bu iki santralin yapımının 10 yıl zaman alacağını bildirdi.

Salihi ayrıca önümüzdeki günlerde kendi yardımcısının Rusya’ya ziyaret edeceğini ve bu alandaki anlaşmaları takib edeceğini söyledi.

Öte yandan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, Uranyum zenginleştirme ve Arak nükleer santraliyle ilgili, karşı tarafın bir çok kaygısını önerdikleri teknik önerilerle giderdiklerini söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Ekber Salihi, geçen hafta gerçekleşen Montrö görüşmelerinde nükleer programıyla ilgili tıkanmış olan bir çok teknik konunun önerdikleri öneriler neticesinde çözüme kavuştuğunu ve bunların başında ise, Arak nükleer santrali ve uranyum zenginleştirmesi konularının geldiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.