Yaptırımların kaldırılmasıyla işbirliği düzeyi artırılacak

  • 20 Ocak 2016
  • 889 kez görüntülendi.
Yaptırımların kaldırılmasıyla işbirliği düzeyi artırılacak

Tahran, 20 Ocak 2016 – Dışişleri Bakan Yardımcısı Tahtirevançi, Cek Cumhuriyeti Ticaret Bakanı ile görüşmesinde, yaptırımların kaldırılmasıyla işbirliği düzeyinin artırılacağını belirtti.

 60 kişilik bir ekonomik ve ticari heyet başkanlığında Tahran’a gelen Çek Cumhuriyeti Endüstri ve Ticaret Bakanı Jan Mladek, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecit Tahtirevançi ile görüştü.

Taraflar bu görüşmede, iki ülkenin ekonomik ve sanayi alanındaki ilişkilerinin geliştirilmesi konusu ele aldılar.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın yürürlüğe girmesinden dolayı tebriklerini ileten Jan Mladek bu görüşmede, “KOEP’nin yürürlüğe girmesinin ardından ilk ticari heyet olarak İran’a geldiğim için büyük mutluluk duymaktayım” dedi.

Çek Cumhuriyeti Endüstri ve Ticaret Bakanı, “Yaptırımların giderilmesiyle işbirliğine zemin hazırlanacaktır. Bu işin geçekleşmesi için ortak ekonomi komisyonu oluşturabiliriz” diye ekledi.

İki ülke arasınki mevcut ticaret hacminin çok düşük bir seviyede olduğunu bildiren Jan Mladek, “İki ülkenin içerdiği kapasite ve potensiyelleri dikkate alarsak, bu ziyaret özellikle de özel sektörde işbilriği düzeyinin artırılmsına yararlı olabilir” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Tahtirevançi de bu görüşmede, “Son bir iki sene içerisinde iki ülkenin heyetleri karşılıklı ziyaretler düzenledi. Şu an yüksek düzeyde heyetlerin faaliyetlerinin artırılması için gereken şartlar hazırdır” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.