Yatağan’da İşçi Direnişi Sürüyor…

  • 02 Aralık 2014
  • 635 kez görüntülendi.
Yatağan’da İşçi Direnişi Sürüyor…

Yatağan Termik Santrali ve Yatağan Kömür İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı işçilerin direnişi devam ediyor.

Muğla’da Yatağan Termik Santrali ve Yatağan Kömür İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı eylem yapan, enerji ve maden işçilerinin işyerlerindeki eylemi sürüyor.

Santralin ve kömür işletmelerinin giriş ve çıkışını iş makinalarıyla kapatan işçiler, geceyi ateş yaktıkları varillerin başında geçirdi. Sabah sendikalarının getirdiği kumanya ile kahvaltı yapan işçiler, eylemi ara vermeden sürdüreceklerini vurguladı.

Özelleştirme karşıtı eylemler yapan Yatağan Termik santrallerinde çalışan 750 enerji işçisi ile bu santrale kömür temin eden Yatağan Kömür İşletmesi’nde çalışan 700 madenciden oluşan toplam 1450 işçi, Denizli merkezli Bereket Enerji bünyesindeki Elsan Elektrik’in devir için istenilen ihale miktarını yatırdığını ve hafta sonuna kadar işyerinde devir teslim yapılacağını öğrenince harekete geçti.

Geçen pazar günü saat 23.00’de termik santral ve kömür işletmelerinin girişini iş makineleri ile kapatıp kullanılmayan bant ve lastik yakarak beklemeye başlayan işçiler, işyeri girişlerinde barikat oluşturdu.

İşyerine dün sabah gelen Yatağan Termik Santrali İdari İşler Müdürü Enver Çetin ile birlikte diğer memur ve yöneticileri işyerine almayan işçiler, ayrıca Muğla- Milas karayolunu 30 dakika her iki yönlü ulaşıma kapadı. Gün içinde işçilere destek için çeşitli gruplar da bölgeye geldi. Bölgede işçileri uzaktan takip eden jandarma taşkınlık olmaması konusunda uyardı. Şu ana kadar ise herhangi bir müdahale olmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.