Yemen: BAE’nin Fırtına Operasyonunu küçümseme girişimi bir yanılgıdır

  • 26 Ocak 2022
  • 110 kez görüntülendi.
Yemen: BAE’nin Fırtına Operasyonunu küçümseme girişimi bir yanılgıdır

Yemen cumhurbaşkanlığının medya ve kültürel işler dairesi başkanı, BAE’nin Yemen’in Dubai ve Abu Dabi’ye yönelik saldırılarının ciddiyetini inkar etmeye çalıştığını vurguladı.

Yemen kuvvetleri ayrıca Pazartesi sabahı “Yemen Fırtınası 2” adlı operasyonda BAE’nin başkenti Abu Dabi ve Suudi Arabistan’ın Cazan bölgesine roket ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi.

El-Ahd Haber Ajansı’na göre, Yemen cumhurbaşkanlığının medya ve kültür işleri başkanı Zeyd El’Gorsi,  dün yaptığı açıklamada, BAE ve Fars  Körfezi ülkelerinin “Yemen Fırtınası” Operasyonunu küçümseme ve iddia etme çabalarının olduğunu söyledi.

Yemenli yetkili, BAE’nin Yemen’in Dubai ve Abu Dabi’ye yönelik saldırılarını reddetmeye çalıştığını, çünkü bu saldırıların yatırım şirketlerinin BAE’den ayrılmasına ve ekonomisini olumsuz etkilemesine neden olacağını da sözlerine ekledi.

Yemenli yetkili,  BAE medya propagandasının yatırım şirketlerine bir güvence ve yatırım şirketlerinin BAE pazarından ayrılmasını önlemek için bir güvenlik iddiası ve oyunu olduğunu zira ABD kaynaklarının da Yemen füzelerinin hedefleri vurduğunu teyit ettiklerini söyledi.

El’Gorsi, BAE’nin bölgedeki düşmanla ilişkileri siyasi, askeri ve stratejik olarak normalleştirme projesine liderlik ettiği için BAE’yi hedeflemenin Siyonist rejimi hedef aldığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.