Yemen: BAE’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için bir Amerikan bastonuna ihtiyacı var

  • 27 Ocak 2022
  • 130 kez görüntülendi.
Yemen: BAE’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için bir Amerikan bastonuna ihtiyacı var

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü BAE’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için ABD bastonuna ihtiyacı olduğunu belirtti.

Fars Haber Ajansı’na göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü ve Sanaa Yüksek Müzakere Komitesi başkanı Muhammed Abdusselam Twitter üzerinden yayınladığı mesajında ​​şunları yazdı:  ”Yemen’e karşı saldırganlık içinde olan bazı ülkeler, ABD bastonunun yardımı olmadan ayakta duramayan ve ABD’den destek dilenmeye çalışan BAE gibi bir öz güvenlik krizi yaşıyor.”

Abdusselam, “BAE, Yemen bataklığından gerçek anlamda çıkarsa, artık ABD desteği için dilenmesine gerek kalmayacak, ancak Yemen’e yönelik saldırılarına devam ederse, herhangi bir destek faydasız olacak ve ülkesinin güvenliğini sağlayamayacak.” dedi.

Yemen silahlı kuvvetleri, geçen hafta “Yemen Fırtına 1” ve “Yemen Fırtına 2” olmak üzere iki operasyonda füze ve insansız hava araçlarıyla Abu Dabi ve Dubai’yi hedef aldı.

Yemen ordusunun BAE’ye saldırıları, Suudi koalisyonunun Yemen’e karşı saldırganlığını yoğunlaştırmasıyla geldi ve BAE rejimi, Yemen’in güneyindeki Şabva eyaletine saldırmak için büyük kuvvetler gönderdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.