Yemen büyükelçisi ile Latin Amerika ülkeleri büyükelçileri ortak toplantısı

  • 16 Ekim 2019
  • 9.917 kez görüntülendi.
Yemen büyükelçisi ile Latin Amerika ülkeleri büyükelçileri ortak toplantısı

Tahran’da görevde olan Yemen büyükelçisi ile, Latin Amerikalı mevkidaşları arasında İran dışişleri bakanlığının evsahipliğinde ortak oturum düzenlendi.

İran dışişleri bakanlığının bildirdiğine göre, İran dışişleri bakanının üst düzey yardımcısı Ali Asger Haci yaptığı açıklamada, Stokholm anlaşmasının Yemen siyasi sürecinde  önemli bir adım olduğunu ve  Suudi liderliğindeki koalisyonun bu anlaşmanın yürürlüğünü engellemeye dayalı girişimlerinden esef duyduğunu bildirdi.

Ali Asger Haci, Suudi-BAE tarafından Yemen’e yönelik hava, deniz ve kara muhasarasının Yemen’e insani yardımların  adil bir şekilde gönderilmesini engellediğini belirterek, koalisyon güçlerinin bu operasyonların son bulmasını istedi.

Bu arada Yemen’in İran büyükelçisi İbrahim el’Deylemi de, Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti’nin Suudi hedeflerine yönelik  insansız hava araçları ve füzeli saldırılarının durmasının koalisyon güçlerinin saldırılarını durdurması şartına bağlı olduğunu söyledi.

El’Deylemi, Yemen’de insani durumun çok vahim olduğunu  belirterek, Latin Amerika ülkelerinden  Yemen’e insani yardımların ulaşması için çabalarını ve koalisyon güçlerine baskılarını arttırmalarını istedi.

Latin Amerika ülkeleri büyükelçileri de, İran İslam Cumhuriyeti’ne sözkonusu oturumu düzenlediği için teşekkür ederek, Yemen milletinin direnişine destek verdiklerini belirttiler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.