Yemen Cumhurbaşkanı’nın, Abdulmelik Husi’nin Şartlarını Kabul Ettiği İddia Edildi…

  • 21 Ocak 2015
  • 693 kez görüntülendi.
Yemen Cumhurbaşkanı’nın, Abdulmelik Husi’nin Şartlarını Kabul Ettiği İddia Edildi…

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, Yemen Hizbullahi Hareketi’nin lideri Abdulmelik el-Husi’nin sunduğu şartları kabul ettiği iddia edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir hükümet yetkilisi yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hadi’nin, Abdulmelik el-Husi’nin dünkü konuşmasında dile getirdiği şartları kabul ettiğini belirtti.

Yetkili, birkaç saat içinde Cumhurbaşkanlığından, ulusal komisyonun düzenlenmesi, anayasa taslağında ivedilikle değişikliğe gidilmesi ve güvenlik alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesi gibi konularda karar çıkacabileceğini dile getirdi.

Abdulmelik el-Husi, dünkü konuşmasında, ülkedeki krizin sonlanması için “ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararları denetleyen ulusal komisyonun düzenlenmesi, anayasa taslağında ivedilikle değişikliğe gidilmesi ve hazırlanan taslağın komisyona sunulması, Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması’nın uygulamaya geçirilmesi ile en kısa sürede güvenlik alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesi” şartlarını sıralamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.