Yemen Direnişi, Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğünü sarsıyor

  • 06 Ekim 2016
  • 1.101 kez görüntülendi.
Yemen Direnişi, Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğünü sarsıyor

Her ne kadar Suudi Arabistan, büyük sandıklarının imtiyaz yoluyla elitlerine sunduğu milyarlarca doların arkasından ülkede kontrol ve siyasi güveni temin edebilmeye devam edebilse de, krallığın planlarında teokrasisine karşı Yemen Direnişi’nin bir abide dikmesi hiçbir zaman olmadı… ve Direniş’in yaptığı tam olarak bu oldu.

Bütün engellere rağmen, bütün ülkelerin en yoksulu, halkların en mazlumu, silahlarının gücüyle birden fazla askeri süper gücü savuşturmayı başardığı gibi, özgürlük meydan okuması için El Suud’un sınırlarını çiğnemeyi de başardı.

Savaşın ateşlerinin bir araya getirmesiyle bir ulus-devlet olarak Yemen, en saygıdeğer devrimcisinin baş kaldırısıyla yeniden doğdu. İktidar koridorlarının uzağında, ülkesinin insanlarının kalbine egemenlik ve onur duygularını yeniden aşılayan adam bu: Şeyh Abdülmelik el-Husi.

Bugün Yemen, bir çok-uluslu askeri koalisyonun çizmeleri altındaki kabuğu kırılmış bir ülke olarak değil, zulme karşı büyük bir direniş durumunda olan bir ülke olarak duruyor. Her ne kadar pek çok kişi Yemen’in savaşında insanlığın zulme karşı mücadelesini görüp kabul etse de, halen pek çok kişi, yüzeysel zenginlik alametlerinin yargılarını gölgelemesine izin veriyor. Evet Yemen yoksul, az gelişmiş bir ülke ve eski günleri arayacak hale geldiği ileri sürülebilir… Fakat hâlâ geleceği iltifatı hak ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.