Yemen Dışişleri Bakanı: Bizim füzelerimiz savunma eksenli

  • 28 Haziran 2018
  • 1.750 kez görüntülendi.
Yemen Dışişleri Bakanı: Bizim füzelerimiz savunma eksenli

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı dün yaptığı açıklamada, bu ülke füzelerinin savunma amaçlı olduğuna değinerek, Suudi savuş uçaklarının bu ülkeye yönelik saldırılarının durması halinde, biz de o ülke topraklarına yönelik füze saldırılarımızı durdurmaya hazırız dedi.

Hişam Şeref, el Mesire tv’ye yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından son günlerde Yemen’den Suudi Arabistan topraklarına füze saldırılarıyla ilgili bildirinin değersiz olduğunu belirtti.

Bilindiği gibi, ABD Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü yayınladığı bildiride,Yemen tarafından Arabistan’ın başkentine yönelik düzenlenen füze saldırılarını kınamıştı.

ABD ayrıca, Yemen ordusunun sözkonusu  füze saldırılarını İran’ın desteğiyle düzenlediği iddiasında bulunmuştu.

Yemen ordusu ve gönüllü halk güçleri pazartesi gecesi saldırgan Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin vahşi cinayetlerine karşılık olarak, Suudi rejimine bağlı savunma bakanlığı ve Arabistan kralına ait bazı binaları füzeyle hedef aldı.

Suudi koalisyonu ayrıca, İran’ın Yemen ordusuna silah ve füze vererek, Yemen buhranının çözümüne mani olduğunu iddia etmişti.

Yemenli yetkililer ise defalarca yaptıkları açıklamalarda, Yemen ordusu savunma gücünün tamamen yerli imkanlar dahilinde olduğu ve Suudi rejiminin tüm muhasara ve baskılarına rağmen her geçen gün hızla artmaya devam ettiğini belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.