Yemen Dışişleri Bakanlığı: Taiz’de sivillerin katilamı uluslararası kuralların açık ihlalidir

  • 30 Haziran 2019
  • 743 kez görüntülendi.
Yemen Dışişleri Bakanlığı: Taiz’de sivillerin katilamı uluslararası kuralların açık ihlalidir

Yemen milli kurtuluş hükümeti dışişleri bakanlığı Cumartesi akşamı yayımladığı bildiride Suudi saldırgan güçlerinin Yemen’in güneybatısında yer alan Tai eyaletine yaptıkları yeni saldırıları kınadı. Bu bildiride bu girişimin uluslararası kuralların açık ihlalive de insani değerlere ve ilkelere aykırı olduğuna vurgu yapıldı.

İRİB’in bildirdiğine göre Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam bu cinayeti kınayarak Taiz cinayetinin saldırgan Suudi koalisyonun Yemen’de sivillere karşı yürüttüğü hasmane ve kan dökücü siyasetlerinin devamı olarak niteledi.

Saldırgan Suudi savaş uçakları Cuma gecesi Taiz eyaletinin güneyinde bulunan Hadir beldesindeki yerleşim yerlerini hedef alarak Yemenli bir ailenin 8 üyesini öldürdü.

Suudi Rejimi savaş uçakları daha önce de defalarca Yemenli sivilleri hedef alarak cinayetler işlemişti.

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü ise Pazar akşamı Yemen halk komiteleri ve ordusunun Suudi Arabistan’ın güneyindeki Cizan ve Ebha havalimanlarına saldırdığını duyurdu.

Yahya El Sari’ Yemen ordusuna ait ” Kasıf 2 İHA’larının Cizan ve Ebha havalimanlarında hassas ve askeri hedefler ve uçak barınaklarını bombaladığını söyledi.

Yemen silahlı kuvvetler sözcüsü Yemen İHA’larının saldırı sonucunda Cizan ve Ebha halaalanlarında uçuşların durdurulduğuna değinerek Suudi Koalisyonun Yemen’e yönelik saldırılarının devam ettiği sürece bu saldırgan girişimlere karşılık verileceği hakkına sahip olduklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.