Yemen Ensarullah Hareketi: Amerika Şehit Süleymani’den kurtulduğunu zannediyor

  • 03 Ocak 2020
  • 893 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullah Hareketi: Amerika Şehit Süleymani’den kurtulduğunu zannediyor

Yemen Ensarullah Hareketi siyasi bürosu Korgeneral Süleymani ile ilgili bir mesaj yayımlayarak bu suikasti ” İslam Ümmeti aleyhinde bir savaş suçu” olarak nitelendirip ” Amerika Şehit Süleymani’den kurtulduğunu zannediyor” açıklamasında bulundu.

Yemen El Mesire kanalının sitesindeki rapora göre Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu Amerika’nın İran İslam İnkılabı Kudüs ordusu komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi başkan vekili Ebu Mehdi Mühendis’i şehit düşürme girişimini kınadı.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu bu bildiride ” Amerika bu saldırgan girişimi ile tüm İslami ümmet hakkında ve tüm Direniş Ekseni ve Filistin meselesi hakkında savaş cinayeti işlemiştir ” açıklamasında bulunup şöyle bir vurguda da bulundu: “Washington Şehit Süleymani’den kurtulduğunu zannediyor. Ancak onun kanı, hayatta olduğu zamana göre daha fazla onların peşine düşecektir. ”

Bu Yemenli direniş hareketi ayrıca Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadeti dolayısı ile İran milleti ve yetkililerine baş sağlığı dileyerek bu hususta tebriklerini de ileterek, Hac Kasım Süleymani’nin varlığını cesaretli ve eşsiz komutanlığın büyük madalyonu olarak nitelendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.