Yemen Ensarullah Hareketi: Tekfirci Gruplar ABD ve Bazı Bölge Ülkelerinin Ürünüdür…

  • 14 Ocak 2015
  • 1.135 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullah Hareketi: Tekfirci Gruplar ABD ve Bazı Bölge Ülkelerinin Ürünüdür…

El-Kaide ve tekfirci gurupları ABD’nin ve bölgedeki bazı ülkelerin güvenlik organlarının ürünü ve yapımı olduğunu belirten Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü, “Onlar, Yemen’in tekfircilerle mücadele bahanesiyle çatışmaların alanı ve bir çok ülkenin hedefi haline gelmesini istiyorlar” dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi liderlerinden Muhammed Abdüsselam, Fransız Charlie Habdo dergisine yapılan saldırılara tepki göstererek ve bu olayı Yemen el-Kaide’siyle ilişkilendirerek şöyle dedi: Yemen el-Kaide’si, bölgedeki bazı ülkelerin ve keza Amerika’nın güvenlik organlarının himayesiyle kuruldu. Milis güçler bu guruplara karşı mücadeleye geçtiğinde, bölgesel ve uluslararası teşkilatlar ve kurumlar rahatsız oldular, çünkü bu gurupların kalıp faaliyetlerini sürdürmelerinden yanaydılar.
Abdüsselam şöyle devam etti: Fransa’da ve dünyanın başka yerlerinde bu tür eylemlere tanık olmamız doğaldır, zira Yemen’de güvenlik olarak duruma hakim olan ve tekfircilerle mücadele bahanesiyle bu ülkeyi çatışmaların odağı ve bir çok ülkenin hedefi haline getirmek isteyen çevreler var.

Ensarullah Hareketi sözcüsü, onların Yemen’de siyasi hakimiyeti kontrollerine almayı amaçladıklarını söyleyerek, “deniz güzergahlarını, coğrafi konumunu ve siyasi karları denetim altına almaları için Yemen’in alt yapılarının hedef alınmasını istediklerini” açıkladı.

Bu kişilerin ve onlara yardım edenlerin Yemen ile Fransa yada uluslararası güvenliğin hedef alındığı herhangi bir ülke arasında hareket etmeleri, ABD’nin ve bölgesel bazı ülkelerin güvenlik birimlerinin bilgisi dahilinde gerçekleşmektedir.

Yemen’deki bazı siyasi çevrelerin terörist guruplarla ilişkisini deşifre eden Abdüsselam, “Yemen’de bazı siyasi tarafların terörist gurupları desteklediğini ve askeri olarak hedef alınmalarına karşı olduklarını biliyoruz. Hatta bazı durumlarda Yemen’in Hava Kuvvetleri, milis kuvvetlerin tekfircilere yönelik girişimlerine karşı harekete geçmektedir” dedi.

Muhammed Abdüsselam, “el-Kaide’nin Yemen’deki faaliyetlerinin bölgedeki güvenlik servislerinin emriyle ve çeşitli hedeflerin gerçekleşmesi için yapıldığını” açıklayarak şunları belirtti: Yemen’de el-Kaide olarak bilinen tekfirci gurupların bölgesel ve küresel güçler tarafından parasal yardımlar, silah, lojistik ve siyasi olarak himaye edildikleri ortadır. Fakat Yemen milleti, Allah’ın izniyle bu gurupların bütün askeri ve güvenlik saldırılarıyla mücadele etmeye hazırdır.

Ensarullah Hareketi sözcüsü, terörist gurupların Yemen’e geçmelerine işaretle şöyle dedi: Tekfirci güçler deniz ve kara yoluyla Yemen’e giriyorlar, bazı resmi taraflar da onların bu hareketliliğini görmezden geliyor. Tekfircilerin hareketliliği bu aşamayla da sınırlı kalmayarak onların birçoğu resmi hava alanları yoluyla da ülkeye girebiliyorlar.

Abdüsselam, söyleşinin diğer bir bölümünde Ensarullah Hareketinin 6 bölge projesine karşı olmasıyla ilgili şöyle dedi: Bu proje, ekonomik ve toplumsal ölçütlerle, keza Yemen’in siyasi, içtimai ve coğrafi durumuyla uyuşmuyor. Bu, şüpheli bir projedir, Ensarullah Hareketi’ne ve toplumun asli kesimlerine darbe vurma ve Yemen’in birliği bozma amacıyla tasarlanmıştır. Biz açıkça bu projeyi reddettik ve onu onaylamamızın mümkün olmadığını vurguladık. Zira Güney Yemen sorunun çözümü için başka çözüm yolları vardır. Bu proje ise ülke içinden değil, ülke dışından tasarlanmış olan bir projedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.