Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Devrim Konseyi, BM Güvenlik konseyinin bu ülke aleyhindeki kararnamesini kınadı

  • 15 Nisan 2015
  • 767 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Devrim Konseyi, BM Güvenlik konseyinin bu ülke aleyhindeki kararnamesini kınadı

Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Devrim Konseyi, BM Güvenlik konseyinin bu hareket liderlerine yönelik yaptırım kararını kınayarak, bu kararnamenin gerçekte saldırganlara yardım ettiğini bildirdi.

Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Devrim Konseyi ayrıca tüm Yemen halkından, bu kararnamenin kınanması ve Arabistan’ın saldırıları aleyhinde tüm ülkede yürüyüş ve gösteri düzenlemelerini istedi.

Yemen’de halka karşı hava harekatını yürüten koalisyon ülkelerince hazırlanan ve Ürdün tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı dün kabul edildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Yemen halkının gerçek temsilcisi Ensarullah ve müttefiklerine karşı silah ambargosu kararı aldığı bildirildi. Yemen halkı ve devletine karşı hava harekatını yürüten koalisyon ülkelerince hazırlanan ve Ürdün tarafından konseye sunulan karar tasarısı kabul edildi.

BM Şartı’nın güç kullanmayı düzenleyen 7. bölümü altında kaleme alınan tasarı için yapılan oylamada Rusya’nın çekimser oy kullandığı açıklandı. Reuters’ın haberine göre, konseyden 14 ‘evet’ oyu çıktı.

Suud rejimi 3 haftadır devam eden katliamlarını meşrulaştırmak için, BM Güvenlik Konseyinden yeşil ışık aldı.

Tüm taraflardan yabancı ülke vatandaşlarının, yardım görevlileri ve diplomatların tahliyesine imkan sağlanması istenen tasarıda, insani yardım ulaştırılması için de Yemen hükümeti ile koordineli şekilde çatışmalara ara verilmesi talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.