Yemen Ensarullahı: Ebu Dabi, Yemen Balistik füzelerinin direk ve asli hedefidir

  • 29 Ekim 2017
  • 1.304 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullahı: Ebu Dabi, Yemen Balistik füzelerinin direk ve asli hedefidir

Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abd’usselam, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Ebu Dabi’nin Yemen güçlerinin Balistik füzelerinin doğrudan ve asli hedefi olduğunu bildirdi.

El’Alem kanalına göre, Ensarullah Hareketi sözcüsü yaptığı açıklamada, “Yemenli güçlerin sınırlarda düzenlediği operasyonların yoğunlaşacağını ve Arabistan derinliğini hedef almaya devam edeceğini” belirterek, “BAE başkenti Ebu Dabi’nin de Yemenli güçlerin elindeki balistik füzelerin direk hedefinde yer aldığını” söyledi.

“Yemenli güçler müzakereye hazır oldukları halde BM’nin Yemen özel temsilcisi İsmail Veled eş’Şeyh Ahmed’in Yemen’de siyasi bir çözüm için hiçbir plan sunmadığını” belirten sözcü, “İçerdeki ve dışardaki bütün grupları müzakereye çağırıyoruz” dedi.

Bu arada alınan bir başka habere göre, Yemenli iki kişi, Suudi rejimi savaş uçaklarının Heydan bölgesindeki saldırıları sonucu  hayatını kaybetti.

Öte yandan Suudi rejimi savaş uçaklarının, sınır bölgesi Menbe mıntıkasında yer alan Alı Ömer ve Alı Şeyh bölgelerine de saldırı düzenlediği anlaşılıyor.

Bilindiği gibi Suudi rejimi mart 2015 tarihinde Amerika ve diğer bazı ülkelerin de desteğini alarak Yemen’e savaş açmış ve bu samana kadar süren saldırılarda en az 12 bin sivil hayatını kaybederken onbinlercesi yaralanmış ve milyonlarca Yemenli de evini barkını terketmek zorunda kalmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.