Yemen halkı ülkenin ekonomik kuşatmasını kınamak için gösteri yaptı

  • 08 Mart 2022
  • 107 kez görüntülendi.
Yemen halkı ülkenin ekonomik kuşatmasını kınamak için gösteri yaptı

Yüz binlerce Yemenli, Suudi koalisyon güçlerinin saldırılarını kınayarak, ablukanın kaldırılmasını ve petrol ürünlerinin ülkeye girmesini talep ederek ülkenin bir çok eyaletinde protesto yürüyüşü yaptı.

Yemen halkının ciddi şekilde gıda ve yakıta ihtiyacı olmasına rağmen, Suudi koalisyonu Yemen’den milyonlarca varil petrol çalmanın yanı sıra, Yemen’deki petrol türevleri ve yakıt kıtlığı krizini körükleyerek akaryakıt ürünlerinin girişine izin vermiyor.

İRNA’ya göre, dün, Hacca, Rime, Zamar, İb, Beyda, Taiz, Cavf, İmran, Zale’e ve Saada illerinde düzenlenen yürüyüşlerde yüz binlerce Yemenli “Kuşatma” başlığı altında yürürken, Yemen’e petrol ürünleri ithalatını engellediği için ABD ve Suudi Arabistan’ı kınayan sloganlar attılar.

Protesto gösterisine katılanlar özgürlük çağrısı yapan sloganlar atarak işgalci Yemen karşıtı güçlerin suçları karşısında BM sessizliğini kınadılar.

Yemenli göstericiler, Hudeyde limanının kapatılmasının bir savaş suçu olduğuna dikkat çekerek, suça sessiz kaldıkları için uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri kınadılar.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’de başlattığı savaş şimdiye kadar yüz binlerce Yemenlinin ölümü ve yaralanmasına ve milyonlarcasının evinden barkından olmasına yol açtı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.