Yemen Halkını Katleden Suudi Arabistan ve ABD’nin İnsan Haklarından Söz Etmesi Utanmazlıktır

  • 05 Haziran 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
Yemen Halkını Katleden Suudi Arabistan ve ABD’nin İnsan Haklarından Söz Etmesi Utanmazlıktır

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, Yemen halkını katleden Suudi Arabistan ve ABD’nin insan haklarından söz etmesinin çok büyük bir utanmazlık olduğunu ifade etti.

İmam Ali Hamanei, bugün akşam saatlerinde İmam Humeyni (ra) için düzenlenen anma töreninde konuştu.

İmam Humeyni’nin (ra) vefat yıldönümü nedeniyle gerçekleşen anma töreninde binlerce kişiye hitap eden İmam Hamanei, “Bir hakikat defalarca detaylı bir şekilde tekrarlanmazsa gittikçe çapıtılabilir. Sizler İmam Humeyni’nin şahsiyeti ve onun en büyük sanatı olan İnkılap’ın çarpıtılması için bazı planların gündemde olduğun biliyorsunuz. Biz, İmam Humeyni ve İnkılap hakkındaki hakikatleri tekrarlamakla bazılarının bu hakikatleri çapıtmasına fırsat vermemeliyiz” dedi.

1360’lı yılların (İran tarihiyle 1360’lı yıllar, miladi olarak 1980’lı yıllar) İran için büyük sınavlar ve zaferler dönemi dönemi olduğunu kaydeden İnkılap Rehberi, konuşmasına şöyle devam etti:

1360’lı yıllar terörizmin ülkemizdeki en acımasız dönemidir. O yıllarda yetkililer ve halkın farklı kesimlerinden binlerce kişi teröristler tarafından şehit edildi. Yaklaşık olarak 17 bin kişi, yani şerefli ve değerli 17 bin insan ki bunlardan Şehit Mutahhari ve Şehit Behişiti’yi örnek verebiliriz.

1360’lı yıllar bölücülükle mücadele dönemidir. O dönemde şehitlerin yerini cellatlar almasın diye milletimiz, gençlerimiz dik bir duruş sergiledi. O yıllarda İran milleti mazlumdu. Teröristler, münafıkları ve onların destekçileri İran halkına zülm etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Riyad gezisine işaret eden İmam Seyyid Ali Hamanei, “Düşmanımızın yüzsüzlüğüne bir bakınız! ABD Başkanı alçak ve geride kalmış bir kabileci sistemde o kabilenin başkanı ile kılıç dansı yapıyor. Buna rağmen de İran halkının seçimlerde kullandığı 40 milyon oyu eleştiri altına alıyor. Biz öyle bir düşmanlarla karşı karşıyayız ki gece gündüz demeden Yemen halkını katleden katillerin yanında duruyor ve insan haklarından sözediyorlar. Bu kadar da utanmazlık mı olur!” dedi.

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, konuşmasına şöyle devam etti:

Yaklaşık iki buçuk senedir Yemen’i bombalıyorlar; o da askeri bölgeler değil, sokakları, çarşıları ve camileri ve halkın evini… Suçsuz insanları katlediyorlar. Bütün bunlara rağmen (Düşmanlar) birbirlerine muhabbet ediyor, insan haklarından konuşuyor ve insan haklarını gerekçe göstererek, İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı yaptırımlar uyguluyorlar. Bundan daha çok yüzsüzlük olamaz!

İmam Humeyni (ra) Amerika’yı büyük Şeytan ve güvenilmez bir rejim olarak tanıtmışlardı. Günümüzde 30 yılı aşkın bir zamandan sonra Avrupalı yetkililer Amerika’nın güvenilmez olduğunu söylüyorlar. Bazıları dünya güçlerine karşı çıkmanın pahalıya mal olacağını ileri sürüyor. Evet, bu olabilir, lakin uzlaşı da böyledir. Bir bakınız! Suudi devleti yeni ABD Başkanı ile uzlaşıya varmak için onların amaçları ve istekleri doğrultusunda çok büyük bir milli sermaye harcadı. Uzlaşı da pahalıya mal olabilir. Lakin eğer karşı çıkmak matık ve özgüvene dayalı olursa uzlaşıdan çok daha yararlı olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.