Yemen halkının direnişi diğer halklar için örnek oldu

  • 30 Ekim 2019
  • 566 kez görüntülendi.
Yemen halkının direnişi diğer halklar için örnek oldu

Yemen’in İran büyükelçisi İbrahim Muhammed El’Deylemi, Yemen halkının düşmanlara karşı direnişinin zafere kadar devam edeceğini belirterek, ”Yemen halkı dünya emperyalizminin önünde büyük bir engel oldu ve bugün dünya müslümanları ve mustazafları için bir bir olguya dönüştü’ dedi.

İRNA’ya göre, İran’ın Simnan eyaletine bağlı Damgan kenti üniversitesinde düzenlenen ‘Gurbette mücadele’ başlıklı etkinlikte konuşan Yemen büyükelçisi, Yemen halkının 5 yıldır, Amerika, siyonistler, İngilizler, Suudi rejimi ve BAE’ne karşı kahramanca mücadele verdiğini belirterek, ‘bu savaş ve mücadele İslam’ın izzetidir, insanın özgürlüğüdür ve Yemen milletinin  izzetinin korunmasıdır’ dedi.

Yemen büyükelçisi, Yemen halkının bugün minimum imkanlarla düşmanlara karşı verdiği mücadelesiyle dünyada zalimlere ve zorbalara karşı mücadelede örnek ve ilham alınan bir halka dönüştüğünü belirtti.

Simnan’da düzenlenen etkinliğe 38 ülkeden 180 şahsiyet katıldı. Katılanlar arasında  Nijerya İslami hareketinin cezaevinde bulunan  lideri Şeyh Zakzaki’nin çocukları, Bahreyn İslami Hareket lideri Şeyh İsa Kasım ve İslami direniş cephesinin gazileri ve şehitlerin aileleri bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.