Yemen Hizbullahı Lideri, Ülkedeki Siyasi Grupları Milli Menfaat İçin Mutabakata Davet Etti…

  • 11 Şubat 2015
  • 1.053 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı Lideri, Ülkedeki Siyasi Grupları Milli Menfaat İçin Mutabakata Davet Etti…

Yemen Ensarullah hareketi lideri, ülkenin siyasi partileri ve grupları milli menfaatlerin korunması için mutabakata varmaya davet etti.
Lübnan El’aht sitesinin verdiği haberde, Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik El Husi dün yaptığı açıklamada, ülkenin siyasi gruplarının sorumluluk duygusu ile hareket etmediklerini bu yüzden de Yemen milli menfaatlerinin korunması ve Yemen halkının desteklenmesi uğruna mutabakata varmaları zaruretine vurgu yaptı.
Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik El Husi, bu hareketin Yemenin düşmesi yönünde yoğun çaba sarf edenlere karşı susmayacağını belirtti.
Yemen Islah partisinin bakış açılarını eleştiren Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik El Husi sözlerinin devamında, bu partinin izlediği bakış açısının karşı tarafların yok edilmesi ve onların göz ardı edilmesine yönelik olduğunu, Yemen Islah partisinin Yemenli diğer partiler ve gruplara göre anayasa bildirisine karşı tavır takındığını dile getirdi.
Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik El Husi, ülkede diğer tarafların anayasa bildirisini olumlu karşıladıklarını dile getirerek, bugün Yemende kargaşa ve güvensizlik yaratmaya çalışanların ülkede iktisadi ve güvenlik krizleri çıkaranlar olduğunu belirtti.
El Husi sözlerinin devamında, Yemen anayasası bildirisinin hiçbir iktisadi sorun yaratmayacağını ve ülke halkının Yemen ekonomisine darbe indirmek isteyenlerle mücadele edeceklerini vurguladı.
Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik El Husi, iç ve dış güçlerin Yemene darbe indirmeleri yönündeki çabalarının adı geçen güçlerin menfaatlerini olumsuz yönde etkileyeceğini ve Yemenin güvenliği ve sebatının Fars körfezi kıyısı olan ülkelerin yararına olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.