Yemen Hizbullahı, misilleme operasyonunda 24 Suudi askerini gebertti

  • 02 Ocak 2016
  • 897 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı, misilleme operasyonunda 24 Suudi askerini gebertti
Yemen Ensarullah hareketi, Suudi güçlerin cinayete dayalı saldırılarına misillemede bulunmak amacıyla Suudi topraklarına düzenlenen operasyonlarda 24 Suudi askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

El’Alem kanalına göre, Ensarullah Hareketi, twiter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen güçlerinin Arabistan’ın güneyinde bir askeri üsse düzenledikleri füze saldırısında en az 37 Suudi askerin de yaralandığını bildirdi.

Habere göre, Arabistan’ın Cizan bölgesinde yer alan el’Musem üssüne Yemen tarafından 18 füze atıldı.

Bu arada Yemen güçlerinin Cizan sınır bölgesindeki operasyonlarında bazı bölgeler Suudi güçlerin kontrolünden çıkarak Yemen güçlerinin kontrolüne geçti.

Diğer yandan Yemen ordusu ve Yemen Halk güçlerinin Cizan’da el’Menteze güvenlik merkezine düzenlediği füze saldırısında Suudi rejimine ait bazı zırhlı araçların imha olduğu anlaşılıyor.

Öte yandan Yemen güçlerinin Yemen’in güneyinde yer alan Taez kentinin el’Ameri bölgesine düzenledikleri füze saldırısında Suudi işbirlikçisi çok sayıda kişinin öldüğü bildiriliyor.

Yemen ordusu ve halk güçlerinin bu eylemleri, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik cinayete dayalı hava saldırılarının devam ettiği zamanda gerçekleşiyor.

Son verilere göre Suudi rejiminin Saede eyaletinde bazı bölgelere havan topu saldırısı düzenlediği bildirilirken, Arabistan’ın son 9 ayda Yemen’de işlediği cinayetlerde en az 7500 kişi hayatını kaybederken 14 bin kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.