Yemen Hizbullahı: Siyonist İsrail saldırırsa karşılık vereceğiz

  • 11 Kasım 2019
  • 569 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı: Siyonist İsrail saldırırsa karşılık vereceğiz

Yemen Ensarullah hareketi siyasi ofis üyesi Muhammed el’Behiti, terör rejimi İsrail’in Yemen’e saldırması halinde kesin karşılık vereceklerini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, el’Behiti, Arabistan’ın Yemen’e saldırılarının terör rejimi İsrail ve hamisi Amerika’nın çıkarları doğrultusunda olduğunu Suudi  Arabistan ve BAE’nin hiç bir şekilde yararına olmadığını belirterek, ‘Yemen terör rejiminin saldırılarına karşılık verecek güçtedir’ dedi.

Yemen Ensarullah yetkilisi, Yemen’in  işgalci İsrail’in her yerini vuracak güçte olduğunu söyledi.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS siyasi ofis üyesi Mahmud Ez’Zehar, ırkçı İsrail başbakanı Netanyahu’nun Yemen’e tehdidine değinirken  Ensarullah genel sekreterinin Filistin meselesi konusunda tutumuna desteğini bildirmiş ve ”terör rejimi İsrail ile bazı Arap rejimleri arasında ilişkilerin normalleşmesinin artması ırkçı İsrail’in Yemen’e müdahale ortamını hazırlamak hedefi taşımaktadır’ dedi.

Ez’Zehar, siyonist-Arap projesi, İsrail-Arap rejimlerinin koalisyonunun terör rejimi İsrail başbakanına  Yemen’i tehdit etme cüreti verdiğini söyledi.

Mahmud Ez’Zehar, siyonistlerin ve onlara bağlı işbirlikçilerin oyunlarının  ancak direniş güçlerinin  birlik ve beraberliğiyle bozulacağını söyledi.

Terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in, diplomatik ilişkilerde bulunmadığı Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı Dubai emirliğinde düzenlenecek EXPO 2020 Dünya Fuarı’na katılacak olmasının Tel Aviv ile Arap ülkeleri arasındaki normalleşme sürecinde kaydedilen ilerlemeyi yansıttığını söyledi.

Netanyahu haftalık olağan kabine toplantısında, son yıllarda Arap ülkeleriyle normalleşmede ilerleme kaydettiklerini belirti. Netanyahu en az 6 Arap ülkesiyle “sıkı” ilişkileri olduğunu dile getirdi.

Irkçı İsrail ile BAE arasında diplomatik ilişkiler bulunmasa da son zamanlarda iki taraf arasında yaşanan yakınlaşma dikkati çekiyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.