Yemen Hizbullahı Suud Rejimi Hesabına Çalışan Bir Grup Casus Ele Geçirdi

  • 16 Şubat 2020
  • 491 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı Suud Rejimi Hesabına Çalışan Bir Grup Casus Ele Geçirdi

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İç İşleri Bakanlığı Sözcüsü Abdülhalik el-Acuri, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri İstihbarat Teşkilatı tarafından yönetilen iki terör hücresinin tutuklandığını açıkladı.
Abdülhalik el-Acuri büyük güvenlik operasyonları hakkında konuştu ve şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi istihbaratı tarafından yönetilen ilk hücre, Fahad bin Zeyd el- Mutiri ve Fellah bin Muhammed el-Şehrani isimli iki komutanın ve diğerlerinin kontrolü altındaydı ve onların asıl unsurları Suudi Arabistan’ın Şarure şehrindendi.’

Yemen İç İşleri Bakanlığı açıklamasının devamında bu terör hücresiyle bağlantılı çok sayıda kişinin tutuklandığını ve tutuklananlar arasında aranan eski siyasi şahsiyetlerin de bulunduğunu açıkladı.

Abdulhalik el- Acuri sözlerine şöyle devam etti: ‘Bu hücrenin lideri, İç İşleri eski Bakanı Muhammed Abdullah el-Gusi’dir ve onun görevi kuvvetlere eğitim vermektir. İki helikopter bu terör hücresi mensuplarını Suudi Arabistan’ın Şarure bölgesinden Yemen’e taşıdı. El-Gusi casusluk operasyonlarını füze gücünü ve hava savunmasını hedef almak için yönetiyordu ve aynı zamanda teftiş noktalarındaki, şehir içerisindeki, kamplardaki ve alt yapıdaki bilgileri sağlıyordu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kontrolü altındaki diğer terör hücresi de ulusal güvenlik servisi eski yardımcısı hain kaçak İmad Muhammed Abdullah tarafından yönetiliyordu ve o da Muhammed İsam el-Maliki isimli bir kaçak gibi bu hücrenin asıl mensuplarını cezp etmek için bu teşkilatta çalışıyordu.

Bu hücrenin üyeleri, güvenlik, siyasi, askeri ve ekonomik alandaki önemli bilgileri elde etmeye çalışıyordu. Onlar meydandaki savaşlara paralel olarak bir iç savaş yürütmeye çalışıyorlardı.

El-Maliki istihbarat elde etmek ve casusluk yapmak için örgütler, bakanlıklar ve devlet kurumlarındaki koalisyon ülkelerinin yararına hain yetiştirmeye çalıştı. Onlar aynı zamanda terör eylemleri, bomba yerleştirmek ve güvenliği bozmak için özel unsurları kendi taraflarına çekmeye çalıştı.

Bu hücrenin üyeleri, kadın unsurları kendi taraflarına çekmeye çalıştıklarını itiraf etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.