Yemen Hizbullah’ı: Suud Rejiminin savunma bakanlığını füzeyle hedef aldı

  • 30 Aralık 2017
  • 941 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullah’ı:  Suud Rejiminin savunma bakanlığını füzeyle hedef aldı

Yemenli kaynaklar, Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi rejimi savunma bakanlığı binasına yönelik bir adet balistik füzenin fırlatıldığını bildirdi.

El-Alem telvizyonunun bildirdiğine göre Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Yemen güçlerinin dün Cuma günü Suudi rejimi liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik hava ve topçu saldırılarına misilleme olarak Riyad’da Arabistan savunma bakanlığı binasının bir adet balistik füzeyle hedef alındığını bildirdi.

Söz konusu Yemenli yetkili bu hususta daha fazla ayrıntıya ise yer vermedi. Suudi kaynaklar da bu meseleye bir tepki vermediler. Fakat bazı Twitter kullanıcıları kendi sayfalarında Riyad’da bir takım patlama sesleri işittiklerini bildirdiler.

Öte yandan Yemen “El-Masire” sitesinde yer alan habere göre, Husi güçleri Yemen’in Hücce eyaletine bağlı El Jamarak bölgesinde bulunan Harz Sınır Kapısı’nın yakınında Suudi Arabistan’ın başını çektiği kolaisyona ait bir cacus uçağını düşürdü.

Geçen gün Yemen Ensarullah Hareketi, Suudi Arabistan’ın güneybatısında yer alan “Cizan” ile “El Asir” bölgesinde iki Suudi askerini öldürdüğünü açıklamıştı.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği ve BAE’nin de içinde bulunduğu bir ittifak yaklaşık 3 senedir Yemen’e düzenlediği saldırıları sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.