Yemen Hizbullahı, Suudi Rejimin Cizan havaalanını vurdu!

  • 21 Haziran 2019
  • 550 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı, Suudi Rejimin Cizan havaalanını vurdu!

Yemen ordu sözcüsü, ordu ve halk komiteleri güçlerine ait İHA’ların dün gece Suudi Arabistan’ın Cizan havaalanını vurduklarını belirtti.

Tesnim haber ajansının verdiği habere göre, Yemen Ordusunun sözcüsü Yahya Serie yaptığı açıklamada; Yemen’e ait ”Gasef K2” İHA’larının Cizan havaalanının  Kontrol odası, İHA hangarları  ve askeri tesislerini hedef aldıklarını belirtti.

Yemen ordu sözcüsü açıklamasında, Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik saldırılarının sürdüğü müddetçe Yemen halkının saldırganlara karşı direniş ve misilleme girişimlerinin de süreceğini belirtti.

Yemenli yetkili, ordu güçlerinin Suudilerin hassas noktaları ve tesislerine yönelik  özel saldırı programlarının olduğunu belirtmesiyle birlikte, ordu güçleri Suudi işbirlikçilerin Cizan’daki üslerini hedef aldı.

Sözkonusu saldırıda onlarca Suudi işbirlikçi ölürken bir çoğu da yaralandı.

Yemen güçleri dün ayrıca, bir adet cruise füzesiyle Cizan’daki  El Şegeg, elektrik santralini hedef aldı.

Bilindiği gibi Arabistan’ın Asir ilindeki Abha uluslararası havalimanı da defalarca Yemen güçlerinin  füzeli saldırılarının hedefi olmuştu.

Öte yandan, Yemen keskin nişancıları ve halk komite  güçlerinin dün Arabistan’ın güneyine düzenledikleri iki ayrı operasyonda 11 Suudi işbirlikçinin öldüğü belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.