Yemen Hizbullahından Bir Operasyon Daha! Onlarca Suudi Paralı Askeri Öldü

  • 20 Eylül 2019
  • 772 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahından Bir Operasyon Daha! Onlarca Suudi Paralı Askeri Öldü
 Yemen’deki askeri bir kaynak, Yemen’in kuzeybatısındaki Suudi paralı askerlerin toplantısının bir füze ile vurulduğunu ve onlarca Suudi koalisyon paralı askerlerinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.
Yemenli askeri bir kaynak Perşembe günü yaptığı açıklamada, Yemen’in kuzeybatısında yer alan Hacca ili cephesinde yapılan saldırılarda onlarca Suudi koalisyon kuvvetinin öldürüldüğünü veya yaralandığını açıkladı.
Yemen resmi haber ajansı SABA’nın bildirdiğine göre, Yemen Ordusu’na bağlı Mühendislik Birimi Perşembe günü, Heyran bölgesinde Suudi koalisyonu paralı askerlerine yönelik bir pusuda 12 paralı askeri taşıyan bir aracı hedef alarak, içindeki askerlerin tamamını öldürmeyi başardı.
Askeri kaynak buna ek olarak, Yemen ordusunda görev yapan Keskin Nişancı Birimi’nin koalisyon askerlerine ciddi kayıp verdirdiğine dair açıklamalarda da bulundu. Yaptığı açıklamada, Yemen Ordusu’na bağlı Keskin Nişancı Birimi’nin Hacca ilindeki Harz bölgesinin güneyinde bir koalisyon aracını hedef alarak beş askerin öldürüldüğünü bildirdi.
Haberin içeriğine göre, ayrıca Yemen Ordusu’nun koalisyon kuvvetlerine yaptığı topçu saldırısı sonucu Hacca bölgesinde birçok Suudi paralı askeri öldürüldü veya yaralandı.
El-Mesire haber ajansının internet sitesinin bildirdiğine göre, Suudi Arabistan’ın güneybatısına yönelik bir füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. Bir Zilzal-1 füzesiyle, Alab sınır bölgesinin yakınındaki koalisyon kuvvetleri vuruldu ve saldırıda birkaç koalisyon askeri öldürdü.
Anadolu Ajansı da, Perşembe günü Yemenli bir kaynağa dayandırdığı bir haberde, Suudi-BAE koalisyonuna ait bir komutanın, emri altındaki Yemen kökenli askerle birlikte öldürüldüğünü bildirdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.