Yemen Hizbullahı’ndan Suudi askerlerine “Zilzal-2” darbesi

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.367 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı’ndan Suudi askerlerine “Zilzal-2” darbesi

Yemen ordusu, Arabistan’ın güneyinde yer alan Cizan bölgesinde Suudi rejimi ordusu içtima alanını füzeyle hedef alarak, Suudi ordusuna önemli can ve mal kaybı verdirdiler.

Mehr haber ajansının verdiği habere göre Yemen’in Cizan bölgesinde yer alan “el-Rahe” köyündeki Suudi askerleri, Yemen ordusuna ait “Zilzal-2” füzesi tarafından hedef alındı.

Almasira’nın haberine göre, Yemen’in Cizan bölgesinde yer alan “el-Rahe” köyünde toplanan Suudi askerleri, Yemen ordusuna ait “Zilzal-2” füzesi tarafından hedef alındı.

Daha önce de askeri bir kaynağın açıklamasına göre, Suudi Arabistan’ın zırhlı bir aracının Yemenlilerin uzaktan kumandalı füzesiyle imha edildiği bildirilmişti.

Cizan’daki “Uveyca” askeri üssü hedef alan bu saldırıda bazı Suudi askeri öldürülürken birçoğu da yaralandı. Birkaç gün önce de Yemen ordusuyla halk komitelerinden oluşan birlikler tarafından yapılan ortak bir operasyonda Suudi işgalcilerinin “el-Fariza” üssüne büyük hasar verilmişti.

Öte yandan Yemen devlet haber ajansı Cuma günü Suudi rejimi topçu birliğinin saldırısı sonucu bir Yemen vatandaşının hayatını kaybettiğini bir çocuğun da ağır yaralandığını, bir kaç yerleşim bölgesinin ise tahrip olduğunu bildirdi.

Suudi rejimi savaş uçakları ise es-Safeh ve Beni Bareg mahallelerini iki kez bombardıman ettiler.

Suudi Arabistan rejimi Mart 2015 tarihinde Amerika’nın da desteğini alarak diğer bir kaç Arap rejimi ile birlikte Yemen’e yönelik askeri tecavüz başlatmış ve bu ülkeyi kara, hava ve denizden ablukaya almış bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.