Yemen Hizbullahı’ndan Suudi rejimine büyük darbe! Onlarca askeri üs imha edildi!

  • 17 Şubat 2018
  • 983 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı’ndan Suudi rejimine büyük darbe! Onlarca askeri üs imha edildi!

Yemen ordusu topçu birliği son 24 saat içinde Arabistan’ın güneyinde Suudi rejiminin onlarca askeri üssünü hedef alarak zayiat verdirdiler.

İRNA’nın verdiği habere göre Yemen ordusu topçu birliği, Arabistan’ın güneyinde Eş-Şerefe, es, Sodays bölgelerinde yer alan askeri mevziilerini hedef alarak imha etmeyi başardılar.

Arabistan’ın Cizan bölgesinde de Yemen ordusu topçu birliği  suudi rejimi askerlerinin mevziilerine ve zırhlı askeri araçlarına büyük hasar verdirdiler.

Yemen ordusu ayrıca Arabistan’ın el-Asir bölgesinde yer alan Misya askeri üssünü hedef olarak Suudi rejimi askerlerinden bir grubu öldürdü ve yaraladı.

Öte yandan Arabistan tarafından Taiz’e yapılan hava saldırısında 6 sivilin öldüğünü duyuruldu.

Yemen’in güneybatısındaki Taiz’de bulunan bir yerel kaynakça verilen habere göre; Arabistan liderliğindeki müdahaleci koalisyona ait savaş uçakları dün akşam Yemen’in Taiz kentindeki bir bölgeyi bombaladı.

Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu en az 6 sivil hayatını kaybetti. Ancak bazı bilgilere göre, ölenlerin sayısı bu rakamın üstündedir ve saldırıda hayatını kaybedenlere ilişkin net bir rakam henüz açıklanmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.