Yemen İçin BM’ye Mektup Yazıldı

  • 01 Haziran 2015
  • 1.030 kez görüntülendi.
Yemen İçin BM’ye Mektup Yazıldı

Suudi rejiminin Yemen’e yönelik kan dökücü vahşi saldırıları devam ederken insan hakları savunucusu 50’den fazla uluslar arası kuruluş ve şahsiyet, BM genel sekreteri Ban Ki Moon’a yazdığı mektupta, Suudi rejiminin bu saldırılarından duydukları kaygıyı bildirdi.

Söz konusu mektupta, Suudi rejiminin Yemen halkına yönelik vahşi cinayetleri ve bu ülkeyi viran edici saldırılarının kaygı verici olduğuna dikkat çekilirken, saldırıların bir an önce durması ve insani yardımların Yemen halkına ulaştırılması için kolaylık sağlanması konusunda Suudi rejimine baskı yapılmasını istendi.

Mektupta, Yemen’de yaşanan insanlık dramı ve faciası karşısında uluslar arası kuruluşların görevlerini yerine getirmemesinin de ayrı bir esef verici konu olduğuna dikkat çekilirken, saldırı altındaki Yemen’e insani yardım götüren uçakların Yemen havalimanlarına inememeleri karşısında sessiz kalmanın da kabul edilemez bir tutum olduğu vurgulandı.

BM raporlarına göre, 9 milyondan fazla Yemenli,  yani ülke halkının üçte biri acil insani yardımlara muhtaç durumda bulunuyor.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.