Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi Başkanı: Riyad anlaşması Yemen’siz bir anlaşmadır

  • 06 Kasım 2019
  • 477 kez görüntülendi.
Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi Başkanı: Riyad anlaşması Yemen’siz bir anlaşmadır

Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi Başkanı Riyad’ın Yemen’in Mustafi hükümeti Abdurrabe Mansur Hadi ve Yemen’in güney geçici şurası arasında imzalanan barış anlaşmasının Yemen dışında bir anlaşma olduğunu belirtti.

Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed El-Husi Riyad anlaşmasının Yemenle ilgisi olmadığını, zira anlaşma taraflarının ikisinin de saldırgan Suudi koalisyonu işbirlikçilerinden olduklarını belirtti

Yemenli yetkili açıklamasında ayrıca, Suudi koalisyonun,  iradesi olmayan tarafları anlaşmayı imzalamaya mecbur bıraktığını belirtti.

Dün Suudi rejimi arabulucuğuyla Riyad’da Arabistan’a bağlı Mansur Hadi taraftarları ve BAE’ne bağlı Yemen geçici  şurası arasında bir anlaşma imzalandı.

Bilindiği gibi son iki ayda Yemen geçici şurası ve  Mansur Hadi taraftarları arasında Yemen’in güneyinde çatışmalar başlamıştı.

Suudi Arabistan ABD, BAE ve bazı ülkelerin de desteğiyle 2015’ten beri Yemen’e yönelik saldırı başlatmış ve bu saldırılarda bu zamana kadar 16 bini aşkın Yemenli masum insan ölürken, onbinlercesi yaralanmış, milyonlarcası da evinden barkından olmuştur.

Suudi rejimi ve işbirlikçileri Yemen halkının direnişi  karşısında bu ülkedeki  hiç bir hedefine ulaşamamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.