Yemen müstafi hühükümeti ateşkese karşı çıktı

  • 17 Kasım 2016
  • 830 kez görüntülendi.
Yemen müstafi hühükümeti ateşkese karşı çıktı

Yemen’in müstafi hükümeti dışişleri bakanı, Mansur Hadi hükümetinin Amerika tarafından ilan edilen ateşkese bağlı kalmadığını belirterek saldırılara devam edeceğini bildirdiğini söyledi.

Fars haber ajansına göre, Yemen müstafi hükümeti  dışişleri  bakanı,  dün yaptığı açıklamada,  Amerika ve Ensarullah tarafından  ilan edilen ateşkesi tanımadıklarını  bildirdi.

Yemen müstafi hükümeti dışişleri  bakanı, ABD ve Ensarullah’ın sözkonusu ateşkeste müstafi hükümete yer verilmediği için  karşı çıktığını bildirdi.

Bu arada amerikan dışişleri bakanı Kerry, salı günü yaptığı açıklamada, Yemen’de  varılan ateşkesin 17 Kasım itibariyle  yürürlüğe geçeceğini bildirmişti.

Kerry, ayrıca  Yemen’de çatışan tarafların bu yılın sonuna kadar milli uzlaşı hükümetinin kurulması  için anlaştıklarını da ilan etmişti.

Bu arada Yemen Ensarullah hareketinin dün son varılan  ateşkesi kabul ettiği bildirilirken, Suudi rejiminin saldırılarını durdurması ve muhasaraya son vermenin her türlü anlaşmanın başlıca şartı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.