Yemen ordu sözcüsü: Suudi koalisyonunu, yıpratıcı bir savaşa sürükledik

  • 23 Haziran 2018
  • 1.884 kez görüntülendi.
Yemen ordu sözcüsü: Suudi koalisyonunu, yıpratıcı bir savaşa sürükledik

Yemen Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Şeref Lokman, Suudi liderliğindeki saldırgan koalisyon güçlerinin son dönemlerdeki askeri kaybının, direniş güçlerinin düşmanı yıpratıcı bir savaşa soktuğunu gösterdiğini bildirdi.

Euro New’e açıklamada bulunan Yemen Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Şeref Lokman, “Müdahaleci Suudi koalisyonun batı sahiline yönelik saldırısı intihardı. Sahadaki durum müdahalecilerin batı sahilinde yok oluşuna doğru ilerliyor. Hudeyde havaalanı tamamen güvenlidir ve Yemen ordusu ve halk komiteleri burayı tamamen kontrol altına aldı. Onların bu şehre girmeleri ölümleri demektir” ifadelerini kullandı.

Müdahaleci Suudi koalisyon 13 Haziran geçen hafta Çarşamba günü Hudeyde limanını işgal etmek amacıyla bölgeye havadan, karadan ve denizden başlattığı saldırıda bugüne kadar büyük kayıplar verdi. Öyle ki Yemenli kaynaklar Yemen ordusu ve halk komitelerinin birçok cephede parlayan başarılar kazandığını duyururken, bazı batılı medya kanalları ise Hudeydeli olarak tanımladıkları kişilerden naklederek, Suudi koalisyon askerlerinin Hudeyde havaalanını ele geçirdiğini iddia etmişlerdi. Ancak saldırganların bu iddiaları daha sonra Yemen ordusu ve halk direniş güçlerince yalanlandı.

Şeref Lokman Suudi koalisyonunun son çatışmalardaki başarısızlıklarına temasla Arabistan ve BAE’nin, kamu oyunu son yenilgilerinden saptırmak ve bu yenilgileri telafi etmek için muhtelif bahanelerle BM Güvenlik konseyinde kararname çıkartmaya çalışacağını söyledi.

Öte yandan Yemenli güçler tarafından geniş çaplı bir düzeyde yapılan operasyonda 23 Suudi askeri hayatını kaybederken 18’i de ağır şekilde yaralandı.

El Mesire’nin haberine göre, Yemen ordusuyla halk birlikleri tarafından Suudi koalisyonuna karşı yapılan misilleme operasyonları durmadan devam ediyor. Bu yönde Yemenli güçler “Batı Kıyı”da konuşlu Suudilerin başını çektiği koalisyon askerlerine ait mevzileri hedef aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.