Yemen Ordu Sözcüsü: Suud’un Saldırıları, Yemen’de El Kaide’nin Faaliyetlerine Fırsat Sağladı

  • 08 Mayıs 2015
  • 741 kez görüntülendi.
Yemen Ordu Sözcüsü: Suud’un Saldırıları, Yemen’de El Kaide’nin Faaliyetlerine Fırsat Sağladı

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, Suudi Arabistan’ın Yemen’e askeri saldırı düzenlemesinin El Kaide’nin faaliyetlerini arttırması için fırsat sağladığını belirtti.
Yemen resmi haber ajansının verdiği haberde, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Şeref Galip Lokman, Perşembe günü basın toplantısında yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik askeri saldırılarının terör örgütü El Kaide’ye faaliyetlerinde yeni fırsatlar kazandırdığı, bölge ülkelerinin bu tecavüz ve cinayetler karşısındaki suskunluklarının hesabını vereceklerini belirtti.
Yemenli yetkili ayrıca, Suudi Arabistan’ın Yemeni muhasarası, deniz, hava ve kara geçitlerini kullanılamaz hale getirmesi ve havaalanlarına saldırı düzenlemekle bu ülkeye insani yardımların girişine mani olduğunu belirterek, Arabistan’ın sözde “Umuda Dönüş” operasyonunun, Yemenlileri yavaş yavaş ölümün eşiğine getirdiğini belirtti.
Galip ayrıca, Suudi Arabistan’ın Yemen halkına açlık ve baskı girişimlerindeki ısrarının, Arabistan içinde kontrolü sağlamadaki başarısızlığından kaynaklandığı ve ülke içindeki çatışmalar konusunda kamuoyunu saptırma çabasında olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.