Yemen Ordu Sözcüsü: Yabancı şirketlere BAE’den ayrılmalarını tavsiye ediyoruz

  • 23 Ocak 2022
  • 122 kez görüntülendi.
Yemen Ordu Sözcüsü: Yabancı şirketlere BAE’den ayrılmalarını tavsiye ediyoruz

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, yabancı şirketlere BAE’den ayrılmalarını tavsiye etti.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü “Yahya Sari” bugün Cumartesi yaptığı açıklamada, “Suudi-Amerikan-BAE koalisyonu hava kuvvetlerinin Yemen halkına karşı gerçekleştirdiği mezalimin ardından küçük BAE’nde yabancı firmaların bu ülkeyi terk etmelerini tavsiye ediyoruz.”dedi.

Yahya Sari, BAE yöneticileri Yemen karşıtı saldırganlıklarını sürdürdüğü sürece, bu girişimin yabancı şirketlerin küçük ve güvensiz bir ülkeye yatırım yaptığı anlamına geleceğini belirtti.

Açıklamada, Saada’ya yapılan saldırıyla eş zamanlı olarak, kıyı kenti Hudayda’nın da dün gece ve bu sabah Suudi savaş uçaklarının hava saldırılarına tanık olduğu, üç kişinin öldüğü ve 17 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Son verilerine göre bugün (Cumartesi), Saada eyaletinde bir hapishanenin bombalanması, Suudi koalisyonunun Yemen’deki en kanlı saldırılarından biri oldu ve 77’den fazla kişinin ölümüne ve 112 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e düzenledikleri saldırılarda şimdiye kadar yüz binlerce Yemenliyi hayatını kaybedip veya yaralanırken 4 milyondan fazlasının da yerinden edilmesine neden olmuştur.

Suudi savaş ittifakı, Yemen’in altyapısının %85’inden fazlasını yok ederken ülkeyi ciddi şekilde gıda ve ilaçtan mahrum bırakmış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.