Yemen Ordusu, Ä°lk Kez Suud’a Scud Füzesi Attı

  • 07 Haziran 2015
  • 1.496 kez görüntülendi.
Yemen Ordusu, Ä°lk Kez Suud’a Scud Füzesi Attı

Yemen kaynakları, Yemen’den Arabistan’a ilk kez uzun menzilli Scud füzesinin atıldığını bildirdiler.

Yemen el’Mesire  TV. kanalına göre,  Yemen ordusu, Arabistan’ın bu ülkeye yönelik  saldırılarına baÅŸladığından bu yana ilk kez, Arabistan topraklarının 150 km. içlerinde yer alan ve stratejik olarak bilinen  Halid Bin Abdulaziz  hava üssüne  uzun menzilli Scud füzesi attı.

Yemen genel kurmay baÅŸkanlığına dayanarak haberi veren sözkonusu televizyon kanalı,  Suudi Arabistan’ın önemli askeri üssüne yönelik bu füze saldırısının gerçekte, Yemen ordusu ve halk güçlerinin  askeri gücünün göstergesi olduÄŸunu bildirdi.

Bu arada isminin açıklanmasını istemeyen bir Yemenli komutan, Arabistanlı yetkililerin  sözkonusu füze saldırısının  mesajını almalarını temenni ederken, halk güçleri ve Yemen ordusunun bu zamana kadar  mevcut askeri imkanlarını tam olarak Suudi rejimine karşı kullanmadıklarını  söyledi.

Öte yandan Suudi  rejimi resmi medyası da, sözkonusu füze saldırısını itiraf ederken,  saldırıda ölen ve yaralanan askerlerin olduğunu bildirdi ama ayrıntıya girmedi.

Yemen ordusunun sözkonusu  füze saldırısı, iki ülke sınırlarında Yemenli mücadelecilerin  düzenlediği saldırıda 4 Arabistan askerinin öldürülmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Yemen’den alınan haberler göre, Suudi rejiminin  dün Hece eyaletine baÄŸlı Bekil El’Mir kentine düzenlediÄŸi saldırıda bir okul, bir yerleÅŸim yeri, saÄŸlık merkezi hedef oldu. Saldırılarda en az 27 kiÅŸi hayatını kaybederken  onlarca sivil de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.