Yemen Ordusu, Marib kapılarına dayandı

  • 13 Temmuz 2020
  • 598 kez görüntülendi.
Yemen Ordusu, Marib kapılarına dayandı

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümet İstihbarat Komitesi Başkanı General Yahya el Hakim, Yemen ordusu ve halk güçlerinin tüm Yemen aşiretleriyle birlikte Marib kentinin kapılarına dayandığını ve yakında bu kente gireceklerini duyurdu.

El Meyadin’in haberine göre, General Abdullah Yahya el Hakim bugün yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonu Marib vilayetindeki petrol ve altyapı tesislerini bombalaması konusunda uyararak, Yemen’in Suudi Arabistan’ın petrol ve altyapı tesislerinin tamamını hedef alma ve yok etme gücüne sahip olduklarını vurguladı.

Yahya el Hakim, Yemen silahlı güçlerinin Suudi Arabistan, BAE, Tel Aviv ve daha uzak bölgelerdeki hayati ve kritik noktalarda hakkında geniş bilgiye sahip olduğunu kaydetti.

Yemen ordusu ve halk güçleri Cuf vilayetinin merkez kenti el Hezm’i fethettikten sonra, Yemen’in ekonomik başkenti ve Suudi koalisyon güçlerinin komuta merkezi Marib’e doğru ilerleme kaydettiler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.