Yemen Ordusu Suudi Arabistan topraklarındaki hedeflere yönelik 17 adet İHA ve iki adet balistik füzeyle geniş kapsamlı operasyon düzenlendiğini duyurdu

  • 13 Nisan 2021
  • 524 kez görüntülendi.
Yemen Ordusu Suudi Arabistan topraklarındaki hedeflere yönelik 17 adet İHA ve iki adet balistik füzeyle geniş kapsamlı operasyon düzenlendiğini duyurdu

El Mesire TV kanalının haberine göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Serie, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’a 17 İHA ve iki balistik füzeyle saldırı düzenlediklerini, Cidde ve Cebel’deki Suudi Aramco rafinerilerinin hedefler arasında olduğunu yazdı.

Yahya Seri, Yemen Ulusal Kurtuluş Ordusu güçlerinin, Suudi Arabistan’ın güneyindeki Hamis Meşit ve Cazan şehirlerinin de hassas askeri mevzilerini hedef aldığını bildirdi.

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco’yu 10 insansız hava aracıyla (İHA) vurduklarını duyuran Seri, “Operasyonda Hamis Muşayt ve Cizan’daki Suudi askeri üsleri de 5 adet K2 tipi insansız hava aracı ve iki adet Bedir-1 balistik füzesi tarafından hedef alındı.” dedi.

Suudi Arabistan henüz saldırılarla ilgili açıklama yapmadı.

Aramco’nun Cidde’deki rafinerisi 2017’de kapatıldı, ancak kompleksin daha önce Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti tarafından saldırıya uğramış olan petrol ürünleri tedariki için bir birimi var.

Suudi Arabistan, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere birçok Arap ülkesinin desteğiyle, mart 2015’te Yemen’e savaş açmış ve o tarihten bu zamana kadar da saldırılarını sürdürürken bu saldırılarda 20 bine yakın Yemenli hayatını kaybetti, onbinlercesi yaralandı, milyonlarca Yemenli evini barkını terketmek zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.