Yemen Ordusu Zafer Kazanmaya Devam Ediyor

  • 21 Şubat 2017
  • 1.396 kez görüntülendi.
Yemen Ordusu Zafer Kazanmaya Devam Ediyor
Yemenli bir askeri kaynak; Yemen Ordusu’nun Mansur Hadi’ye bağlı militanları uzun menzilli iki “Zilzal” füzesiyle hedef aldı. Saldırı sonucu Yemen’in firari cumhurbaşkanının militanlarından birçoğu öldü ve yaralandı.
Yine Mansur Hadi militanlarından 6 kişi Yemen Ordusu ve halk komitelerince açılan ateş sonucu Taiz’in doğusunda bulunan Mukelkil tepesinde öldürüldü.
Yemenli güçler Mansur Hadi güçlerinin ve El-Kaide terör örgütünün Beyza kentinin doğu bölümünde bulunan El-Savmee’ye yaptıkları saldırıyı engelleyerek saldırganların birçoğunu öldürdü ve bazılarını da yaraladı.
Ordu ve halk birlikleri ile Yemen’in firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi askerleri arasında Sabrin bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda iki taraftan da ölen ve yaralananlar oldu.
Suudi koalisyonunun savaş uçakları, Sana’nın batısında bulunan hava harp okulunu ve Muafi bölgesini 6 kez hedef aldı.
Mansur Hadi güçlerinden bazı askerler Yemen Ordusu ve halk komiteleri tarafından yapılan saldırılarda öldü veya yaralandı. Koalisyonuna ait savaş uçakları sınır bölgesindeki birçok bölgeye 70’ten fazla saldırı düzenledi.
3 Suud askeri, Yemen Ordusu ve halk komitelerince Cizan’da bulunan El-Sirdah, El-Kursi ve El-Farize’de öldürüldü.
Halk Komiteleri ve ordu füze birlikleri Arabistan’ın  saldırılarına karşılık olarak, Velan Askeri Kampı’nı roketlerle hedef aldı.
Buna karşılık Suudi savaş uçakları, Cizan’da bulunan El-Tuylag askeri kampını hedef aldı.
Yemen Ordusu ve halk komiteleri tarafından Arabistan’ın Asir bölgesindeki askeri kampa düzenlenen roket saldırısında bir grup Suud askeri öldü, bazılarıyaralandı ve bir askeri araç da patlatıldı.
Suudi Arabistan koalisyon çerçevesinde bölgedeki bazı Arap ülkeleri ile birlikte 26 Mart 2015’te Yemen’in firarı cumhurbaşkanı Abdu Rebe Mansur Hadi’yi tekrar iktidara taşımak amacıyla Yemen’e kapsamlı bir operasyon başlattı. Ancak bu operasyonun Suudi Arabistan’a binlerce günahsız insanın ölmesi dışında bir getirisi olmadı.
Şuan Yemen’de 17 milyon kişi ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşamaktadır ve bunlardan 7 milyondan fazlasının acil gıda yardımına ihtiyacı vardır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.