Yemen ordusunun S. Arabistan’a düzenlenen operasyona ilişkin bildirisi

  • 21 Mart 2022
  • 109 kez görüntülendi.
Yemen ordusunun S. Arabistan’a düzenlenen operasyona ilişkin bildirisi

Yemen ordusu Sözcüsü General Yahya Sari, Yemen silahlı kuvvetleri S. Arabistan derinliklerinde geniş çaplı bir operasyon düzenlediğini açıkladı.

Yemen ordusu bundan önce sürekli yaptığı açıklamalarda Yemen’e yönelik saldırılar ve kuşatma devam ettiği sürece, Suud ittifakının stratejik ve hassas tesisleri vurulacağı uyarısında bulundu.

Suud rejiminin başını çektiği ittifakın Sözcüsü Türki Maliki, S. Arabistan’ın Hamis Maşit bölgesinde Aramco firmasının doğal gaz rafineri ve ayrıca güneyde Dahran elektrik santrali Yemen ordusunun İHA’ları tarafında vurulduğunu duyurdu.

Operasyonun ardından bir açıklama yapan Yemen ordusu Sözcüsü General Yahya Sari, operasyonda Aramco firmasının Riyad ve diğer bazı bölgelerde hayati tesisleri balistik ve cruise füzelerinin yanı sıra İHA’larla hedef alındığını belirtti.

Sözcü General Sari, operasyonun ilk merhalesi başarılı olunca, Yemen ordusu ardından Abha, Hamis, Maşit, Cizan, Sameta ve Güney Dahran bölgelerinde de bazı hayati hedefleri füze ve İHA ile vurduğunu kaydetti.

Sözcü General Sari, Yemen silahlı kuvvetleri düşmanın zalimane kuşatmasını kırmak üzere özel askeri operasyon düzenleyeceğini ve cani düşmanın aklına bile gelmeyecek hedefleri vuracağını kaydetti.

General Sari, Yemen ordusu düşmanın hayati hedeflerinden tam bir liste hazırladığını, bu hedefler her an saldırıya uğrayabileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.