Yemen Sağlık Bakanlığı: 4 binden fazla Yemenli hastanın hayatı tehlikede

  • 21 Aralık 2022
  • 67 kez görüntülendi.
Yemen Sağlık Bakanlığı: 4 binden fazla Yemenli hastanın hayatı tehlikede

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı’nın uluslararası işbirliği başkanı, abluka nedeniyle bu ülkede ilaç eksikliği nedeniyle böbrek yetmezliği olan 4.000’den fazla hastanın hayatının tehlikede olduğu konusunda uyardı.

El’Mesire kanalına göre, Yemen Sağlık Bakanlığı’nın uluslararası işbirliği başkanı Murtaza el’Murtaza, salı günü yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın depolarındaki böbrek yetmezliği ile ilgili ilaçların önümüzdeki günlerde tükeneceğini söyledi.

Murtaza,  4 bin 150 böbrek yetmezliği hastasının diyaliz seanslarının durdurulması ve ilaçların bitmesi durumunda kesin ölümle karşı karşıya kalacağını, bu nedenle Birleşmiş Milletler’den derhal girişimde bulunmasını istediklerini söyledi.

Yemenli yetkili, Birleşmiş Milletler’i, Sana’nın diyaliz ilaçları sağlama taleplerine cevap  vermemekle suçladı ve 2023 için böbrek yetmezliği ilaçlarının sağlanması için aylardır Birleşmiş Milletler bünyesindeki kuruluşlara başvurduklarını ancak şu ana kadar taleplerinin ertelendiğini söyledi.

Sana’a Sağlık Bakanlığı’nın yetkilisi, Sana’a havaalanı ve Hudeyde limanının abluka altında olması nedeniyle hükümetin ilaç ithal edemediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.