Yemen Sağlık Bakanlığı: Her on dakikada bir Yemenli çocuk ölüyor!

  • 27 Temmuz 2019
  • 692 kez görüntülendi.
Yemen Sağlık Bakanlığı: Her on dakikada bir Yemenli çocuk ölüyor!

Yemen Sağlık Bakanlığı dün yayınladığı bildiride, yaklaşık 2 milyon 300 bin Yemenli çocuğun şiddetli yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekerek, açlık sebebiyle her on dakikada bir Yemenli çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Tasnim haber ajansına göre, Yemen Sağlık Bakanlığı ayrıca ülkede tekrar kolera hastalığının yayılmakta olduğunu belirterek, şimdiye kadar 3700 kişinin sözkonusu hastalığa yakalanıp, hayatını kaybettiğini kaydetti.

Yemen Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar ülkenin muhtelif bölgelerinde bir milyon 900 bin Yemen’linin koleraya müptela olduğu belirtildi.

Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarının devam etmesi ve ülkenin alt yapısını özellikle de su kanallarını tahrip etmesiyle birlikte başta kolera olmak üzere bulaşıcı hastalıklar da hızla artmaya başlamış bulunuyor.

Bilindiği gibi Arabistan, BAE, ABD ve bazı ülkelerin de desteğiyle Mart 2015’ten beri Yemen’e yönelik askeri saldırı başlatmış ve bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almıştır.

Sözkonusu saldırılarda şimdiye kadar 16 bini aşkın Yemenli hayatını kaybetmiş,  onbinlerce Yemenli yaralanmış, milyonlarcası da mülteci durumuna düşerken, ülkede saldırılardan dolayı şiddetli açlık, kıtlık ve ilaç yokluğu da hızla yayılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.