Yemen Sağlık Bakanlığından Uyarı!

  • 07 Ekim 2019
  • 720 kez görüntülendi.
Yemen Sağlık Bakanlığından Uyarı!

Yemen Sağlık Bakanlığı dünkü açıklamasında bu ülkeye yakıt ve gıda maddesi taşıyan gemilerin geçisinin durdurulmasının binlerce hastanın hayatını ciddi tehlikeye soktuğunu belirtti.

Muhabirimizin verdiği haberde, Yemenli yetkili Taha el-Mutevekkil açıklamasında , ABD’nin Suudi rejime yardımlarının sürmesine işaret ederek, Amerikalıların Suudi Arabistan’ın Yemen savaşını sürdürmeye doğru yönelttiğini belirtti.

Suudi rejimi ve müttefikleri beş yıldan beri Yemen’in havaalanları,limanlar ve karayolu geçitlerini kapatarak  40 binden fazla Yemenli hastanın ölümüne sebep oldular.

BM İnsani Yardımlardan Sorumlu Yardımcısı Mark Lowcock yaptığı açıklamada, Yemen’de insanlık tarihinin en feci faciasının yaşadığını bildirdi.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan, ABD, BAE ve birkaç ülkenin de desteğiyle Mart 2015’ten beri Yemen’e yönelik muhasara başlatmış. Sözkonusu savaş şimdiye kadar onbinlerce insanın ölmesi ve yaralanması ve milyonlarca insanın da evinden barkından olmasına neden olurken, ülkede ciddi gıda ve tıbbi sorunlar da her geçen gün artıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.