Yemen, suud rejiminin üst düzey komutanını ve askerlerini öldürdü

  • 08 Mart 2016
  • 999 kez görüntülendi.
Yemen, suud rejiminin üst düzey komutanını ve askerlerini öldürdü
Yemen’den alınan haberlere göre, Suudi rejiminin liderliğindeki koalisyon güçlerinin üst düzey bir komutanı beraberindeki 5 kişiyle beraber öldürüldü.

Yemen El’Mesire televizyon kanalının verdiği habere göre, Suudi rejimi komutanlarından Abdullatif Kahif, beraberindeki 5 kişiyle birlikte, Yemen güçleri ve Yemen ordusuyla girdikleri çatışmada öldürüldü.

Sözkonusu Suudi rejimi ve koalisyon güçlerinin Yemen’in Zale’e ve Eb eyaletlerinin arasında yer alan bölgede Yemen ordusu ve halk güçlerince girdikleri çatışmada öldürüldü.

El’Mesire kanalı ayrıca ülkenin güneyinde yer alan Aden şehrinde yer alan Dar Saad bölgesinde yakıt depolarından birinde yangın çıktığını bildirdi.

Bu arada Aden’de Suudi işbirlikçisi Black Water şirketinin yerine gelen Dain Group güvenlik şirketinin işbirlikçilerinin ilk grubunun Aden’e gittiği anlaşılıyor.

Yemen’den bir yetkili ise, sözkonusu güvenlik şirketinin koalisyon güçleriyle 3 milyar dolarlık anlaşma yaptığını bildirdi.Yemen’den Birleşik Arap Emirlikleri güçlerinin ayrılmasından sonra onların yerini Black Water şirketi almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.